מתכונים לחג החנוכה
המאכל שהכי מסמל את חנוכה הוא כמובן הסופגנייה, המילוי המסורתי של הסופגנייה היא כמובן הריבה האדומה שכולנו מכירים, אך בשנים האחרונות ניתן למצוא בכל קונדיטוריה מגוון עשיר של מילויים וקישוטים שונים המחליפים את אבקת הסוכר המסורתית. להלן מתכונים להכנת סופגניות:
מצרכים להכנת הסופגניות:
קמח 500 גרם ,מלח 5 גרם, שמרים 20 גרם, חמאה 75 גרם, קליפת לימון, אבקת וניל, ביצים 3 יח', מים 150 מ"ל, סוכר 50 גרם.
אופן הכנת הסופגנייה:
לערבב את כל החומרים,להשאיר בקערה – עד לתפיחה, לאחר התפיחה לחלק לכדורים, ולהניח לבצק לתפוח שוב, לטגן בשמן עמוק את כדורי הבצק עם להשחמתם.
מתכונים למילוי הסופגניות:
מילוי הסופגנייה יכול להיות מכל חומר מתוק שבחרתם (קרם חלבה, שוקולד חלב, שוקולד מריר, קרם וניל, נוגט, ריבה ועוד). יש כאלו המעדיפים רק לצפות את הסוגפניות ללא מילוי. ציפוי ומילוי הסופגנייה יכול להתבצע מכל חומר מתוק שתבחרו על פי טעמכם האישי. הקפידו לצפות את הסופגנייה באופן יצירתי ומפתיע והפתיעו את האורחים בסופגנייה שמעוררת תאבון לעוד אחת ועוד אחת...